8 Międzynarodowe Forum Gastronomiczne podczas X Targów HORECA 2015 w Atenach

Opublikowano Wydarzyło się

Pomyślnie zakończyło się 8 Międzynarodowe Gorum Gastronomiczne , które odbyło się w dniach 6-9 lutego podczas X Targów HORECA 2015 w Atenach.
Polskę reprezentowali: Theofilos Vafidis wraz z Arturem Świerżewskim , Członkowie Elitarnej Fundacji Klubu Szefów Kuchni. W tym roku tematem przewodnim była dziczyzna. Przezentowane przepisy to: „Comber z sarny w złocie z konfiturą gruszkowąi była duża „, oraz „Zrazy z dzika w sosie borowikowym z pieczonymi ziemniakami”. Podczas pokazu byli obecni przedstawiciele Ambasady Polski w Grecji, jak również Pani Minister Turystyki Grecji Elena Kountoura. Artur Świerżewski przygotował „Polski Stół” pełen doskonałych wędlin z dziczyzny oraz dokonał prezentacji słynnej wieloowocowej nalewki „Galopówka”. Wyroby te spotkały się z ogromnym uznaniem Greków i międzynarodowych Gości.

 
Spodobał Ci się ten artykuł? Udostępnij...
PinterestFacebookTwitterStumbleUponRedditDeliciousDiggLinkedInShare by Email