Quality Meat Program – polska wołowina na greckich talerzach

Dnia 22 lutego 2017 w Siedzibie Klubu Szefów Kuchni Grecji w Atenach (Chef’s Club of Greece) miało miejsce spotkanie promujące polską wołowinę wysokiej jakości z certyfikatem Quality Meat Program (QMP). Spotkanie miało na celu wypromowanie znakomitej, polskiej wołowiny wśród najlepszych, greckich szefów kuchni. Wydarzenie rozpoczęło się o godzinie 17:00 od przedstawienia prezentacji multimedialnej na temat procesu produkcji w systemie QMP, który gwarantuje wyjątkową kruchość oraz smakowitość polskiej wołowiny QMP.

20170223_103726

Prowadzącym spotkanie był Ekspert Kulinarny, Pan Theofilos Vafidis. Z pochodzenia Grek, z zawodu Szef Kuchni, ambasador kultury i kuchni greckiej. Był właścicielem 17 restauracji w Grecji, Niemczech, Austrii i Polsce. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu, zdobytej wiedzy i umiejętnościom oraz zaangażowaniu w rozwój gastronomii na stałe wpisał się w plejadę europejskich autorytetów gastronomicznych. Jest Honorowym Członkiem Chef’s Club of Greece, a także reprezentuje Poland Branch Office Chef’s Club of Greece.

IMG_4625

Spotkanie odbyło się dzięki uprzejmości  Prezesa Chef’s Club of Greece  Pana Miltos’a Karoubas’a. Na spotkaniu pojawiło się wielu renomowanych greckich szefów kuchni oraz dystrybutorów produktów dla gastronomii. Swoją obecnością zaszczycili wydarzenie także przedstawiciele polskiej ambasady, w tym Pan Mirosław Gojdź, Kierownik Wydziału Handlu I Inwestycji Ambasady RP w Atenach, szacowny promotor polskich produktów wysokiej jakości w Grecji.

IMG_4648

Głównym punktem programu spotkania był wyjątkowy pokaz kulinarny prowadzony przez wspaniałych Szefów Kuchni: Pana Teo Vafidisa, Pana Vasilisa Karoúmpasa oraz Pana Mariosa Glikasa. Podczas pokazu przygotowano wiele wybitnych dań podkreślających znakomity smak certyfikowanej wołowiny QMP. Zaproszeni goście mieli możliwość dokonania własnej oceny jakości mięsa podczas degustacji. Potrawy charakteryzowały się niesamowitą różnorodnością technik kulinarnych, dzięki czemu w idealny sposób zaprezentowany został szeroki wachlarz możliwości wykorzystania wołowiny QMP w gastronomii.

Wymagający, greccy szefowie kuchni nie kryli zaskoczenia, że w Polsce dostępna jest tak doskonała wołowina. Prestiż współpracy z Greckim Klubem Szefów Kuchni, wsparcie przedstawicieli Ambasady oraz rekomendacja Autorytetu Pana Vafidisa może oznaczać, że już w wkrótce polska wołowina premium z certyfikatem QMP zagości w licznych restauracjach w Atenach i innych pięknych greckich miastach.

 
Spodobał Ci się ten artykuł? Udostępnij...
PinterestFacebookTwitterStumbleUponRedditDeliciousDiggLinkedInShare by Email