Wyrósł w słonecznym kraju na drożdżach piekarskich Dziadka i na strawach kulinarnych przyrządzanych w restauracji Babci. Tam właśnie zaczęła się przygoda z kulisami sztuki kulinarnej.

Pracował jako dziesięcioletni chłopiec w restauracji babci i wtedy już wiedział, że to nie chwilowa fascynacja młodego człowieka. Dorósł do prowadzenia własnej restauracji w kraju oliwek i prawdziwej fety. Ciekawość świata była tak silna, że postanowił zaszczepić tradycjami kulinarnymi naszych zachodnich sąsiadów. Założył i prowadził trzy restauracje, które istnieją do dzisiaj i propagują z dużym sukcesem niepowtarzalne smaki.

To nie wystarczyło, zmienił miejsce i zawitał miejmy nadzieję na dobre w naszym kraju. Przybliża nam tradycje swojej ojczyzny na szklanym ekranie.

Jest członkiem elitarnej Kapituły Klubu Szefów Kuchni, bierze udział jako ten od ocen w wielu konkursach kulinarnych na terenie całej Polski. Zorganizował Festiwal Kuchni Greckiej, który cieszył się dużym powodzeniem i został zaliczony do dziesięciu najbardziej prestiżowych imprez gastronomicznych, co zapewne przybliżyło niejednemu zjadaczowi chleba jak i mistrzom sztuki kulinarnej specjały z rodzinnych stron naszego Teo.

Udziela konsultacji kulinarnych, otwiera niejednokrotnie zdumione oczy, jak pięknie i zdrowo można jadać. Ma same dobre strony a wizytówką jest www.vafidis.pl

Nie udaje Greka, łączy dwa kraje znakomitym pomostem dobrego smaku. Rozwiąże wszystko co związane z kuchnią i kulturą grecką.