Quality Meat Program – polska wołowina na greckich talerzach

Dnia 22 lutego 2017 w Siedzibie Klubu Szefów Kuchni Grecji w Atenach (Chef’s Club of Greece) miało miejsce spotkanie promujące polską wołowinę wysokiej jakości z certyfikatem Quality Meat Program (QMP). Spotkanie miało na celu wypromowanie znakomitej, polskiej wołowiny wśród najlepszych, greckich szefów kuchni. Wydarzenie rozpoczęło się o godzinie 17:00 od przedstawienia prezentacji multimedialnej na temat […]

Theofilos Vafidis, ambasador 6. edycji Tygodnia Restauracji Groupon, która startuje 25. lutego, przygotował porównanie kulinarnych zwyczajów w Polsce i Grecji.

Opublikowano Aktualności

Nie od dziś wiadomo, że podróże kształcą. Różnorodność kultur świata jest zachwycająco barwna, a odkrywanie coraz to nowych ciekawostek o świecie jest ekscytującą wyprawą w nieznane. Już samo przeglądanie folderów i przewodników intensywnie rozbudza zmysły. To prawda, że do wakacji jest jeszcze sporo czasu. Jednak ci, którzy są głodni wrażeń i nowych przeżyć, zamiast poprzestawać […]

Ogromny sukces X Festiwalu Kuchni Greckiej

Dnia 27 marca 2015 roku w godzinach 10 – 17:00 na XIX Międzynarodowych Targach Gastronomicznych EuroGastro w Warszawie odbył się X Festiwal Kuchni Greckiej Formularz zgłoszeniowy Regulamin Informacyjnie o Festiwalu Kuchni Greckiej Pomysłodawcą i Organizatorem Festiwalu Kuchni Greckiej jest Teo Vafidis – Grek z pochodzenia, z zawodu ekspert i doradca kulinarny, z pasji – ambasador […]