HELLADA na talerzu – warsztaty kulinarne LIDL

W piątek, 18 września miałem przyjemność poprowadzić warsztaty kuchni greckiej zorganizowane przez Lidl w studiu kulinarnym Cook Up w Warszawie.

DSC_5563

Uczestnicy warsztatów przygotowali 3 pyszne potrawy według moich autorkisch przepisów: starożytną sałatkę z kaszą bulgur i dressingiem z granatu, małże a’la Teo z kolorową papryką i kozim serem a na deser ciasto owsiano banananowe z chałwą kakaową, podane z jogurtowymi lodami.

DSC04504DSC04578DSC_5801DSC04490

Mam nadzieję, że dzięki temu spotkaniu wszyscy przenieśli się choć na chwilę do mojej Ojczyzny – słonecznej Hellady pachnącej miodem, ziołami i bryzą morską.

DSC_5626DSC_5792DSC_5639DSC_5741

Wszystkim Uczestnikom jak i Organizatorom serdecznie dziękuję za wspólnie spędzony czas.

 
Spodobał Ci się ten artykuł? Udostępnij...
PinterestFacebookTwitterStumbleUponRedditDeliciousDiggLinkedInShare by Email