TARGI HoReCa ATENY z Klubem Szefów Kuchni Greckiej*
09.02-13.02.2018
DZIEŃ 1: Przelot do Aten. Transfer do tawerny na kolację. Przejazd do wybranego hotelu, zakwaterowanie.
DZIEŃ 2: śniadanie w hotelu. Przejazd do zakładu produkcyjnego Kanaki, gdzie zapoznamy się z linią produkcyjną słynnego greckiego ciasta Filo i Kadaifi. Transfer na targi Ho.Re.Ca w hali Metropolitan Expo Athens. Prezentacja kuchni polskiej połączona z Live Cooking oraz degustacją. Każdy uczestnik zabierze ze sobą jeden lokalny produkt do zaprezentowania i degustacji na targach HoReCa. Czas wolny na podziwianie ekspozycji targowej. Przejazd do tawerny, obiadokolacja. Powrót do hotelu, czas wolny.
DZIEŃ 3: Proponowany wyjazd na wycieczkę fakultatywną. Całodzienny rejs na trzy wyspy Zatoki Sarońskiej: EGINA, POROS, HYDRA rejs na Eginę, słynącą z gajów pistacjowych i świetnie zachowanej starożytnej świątyni Ateny Afai; przepłynięcie na Poros – maleńką, uroczą wysepkę u wybrzeży Peloponezu; ostatnią z przystani jest zjawiskowa Hydra z domami kapitanów z XVIII w., malowniczym portem o wspaniałej architekturze i… zakazem ruchu samochodowego. Jedynym dopuszczalnym środkiem lokomocji są tu osiołki. To ulubiony zakątek artystów i intelektualistów, poszukujących wytchnienia od gwaru Aten. Przejazd do tawerny na obiadokolację. Powrót do hotelu, czas wolny.
Koszt wycieczki: 80eur/os
DZIEŃ 4: Śniadanie. Zwiedzanie Aten. Wieczorem proponujemy Wieczór Grecki w historycznej części miasta. Słynie on z doskonałej zabawy, profesjonalnego pokazu tańców, żywej muzyki pokazującej wielokulturowość narodu greckiego. Jest to doskonała okazja do zabawy w cieniu imponujących zabytków stanowiących duszę współczesnego miasta.
Koszt: 30eur/os
Wieczorem wspólna obiadokolacja, nocleg.
DZIEŃ 5: śniadanie, czas wolny. Możliwość dokonania zakupów. Transfer na lotnisko, wylot do Polski.
*Ramowy program może ulec zmianie, jednak wszystkie jego punkty zostaną zrealizowane.
Cena: 1647,00pln/os w pokoju dwuosobowym
Cena zawiera: przelot samolotem rejsowym Ryanair na trasie WMI- ATH-WMI tylko z bagażem podręcznym, zakwaterowanie w hotelu 4*- 4 noclegi ze śniadaniami, wszystkie transfery, ubezpieczenie KL/NNW
Cena nie zawiera: dodatkowego wyżywienia, napoi i świadczeń nie wymienionych w ofercie, biletów wstępu do zwiedzanych obiektów.
Podana cena opiera się na obowiązującej taryfie lotniczej, może uledz zmianie w chwili kiedy zmianie ulegnie taryfa lotnicza. W chwili potwierdzania rezerwacji prosimy o potwierdzenie ceny imprezy.
Zapraszam, Mistrz Kulinarny Teo Vafidis
Termin przyjmowania zgłoszeń – 30.11.2017
Zgłoszenia proszę kierować na adres – agent@hellastravel.pl