V FESTIWAL KUCHNI GRECKIEJ 2010

26 czerwca 2010 roku w Hotelu Swing w Krakowie miała miejsce V edycja Festiwalu Kuchni Greckiej. Pomysłodawcą i organizatorem tego cyklicznego wydarzenia jest Theofilos Vafidis, znany wszystkim z licznych występów i programów telewizyjnych, Mistrz i Doradca Kulinarny. Otwarcia dokonali: Teo Vafidis, Tomasz Kozłowicz, znany polski aktor, który tym razem wcielił się w rolę prowadzącego V […]

IV FESTIWAL KUCHNI GRECKIEJ 2009

Dnia 25 kwietnia 2009 roku w Hotelu Mazurkas w Ożarowie Mazowieckim odbył się IV Festiwal Kuchni Greckiej. Zapraszamy na relacje. Ideą tego Festiwalu nie była reklama Grecji czy zmiana upodobań, lecz ułatwienie dostępu do informacji, wymiana doświadczeń i zachęta do „eksperymentowania” na „polskim stole”. Dlatego też wśród sponsorów i wystawców było wiele krajowych jak i […]

III FESTIWAL KUCHNI GRECKIEJ 2008

Festiwal Kuchni Greckiej, jest coroczną imprezą, która ma na celu propagowanie w Polsce kuchni greckiej oraz oryginalnych greckich produktów wśród restauratorów, szefów kuchni i kucharzy, hotelarzy, jak i wśród konsumentów. Konkurs zwyczajowo rozpoczął się odprawą uczestników, która odbyła się 18 kwietnia 2008 roku (piątek) o godzinie 19:00 w karczmie Ułańskiej, należącej do kompleksu hotelowego Ossa […]

II FESTIWAL KUCHNI GRECKIEJ 2007

 W dniach 4-5 maja w Augustowie odbył się II Festiwal Kuchni Greckiej, połączony z III Kulinarnymi Regatami „Moje gotowanie” Radiowej Trójki oraz obchodami 450-lecia miasta Augustowa. Obchody rozpoczęły się w piątek pokazem pirotechnicznym i prezentacją grafiki laserowej oraz występem muzycznym, podczas którego uczestnicy, sponsorzy i goście Festiwalu zebrali się na skromnym poczęstunku. Wieczorne spotkanie poprzedziła […]

I FESTIWAL KUCHNI GRECKIEJ 2006

1.IV.2006 r. to nie  Prima Aprilis lecz dzień pierwszego konkursu kulinarnego pod nazwą I Festiwal Kuchni Greckiej który odbył się w Centrum Kongresowym Hotel Warszawianka, Jachranka. W I Festiwalu Kuchni Greckiej brało udział 10 ekip z Polski, oraz jedna ekipa z Litwy. Ekipy miały za zadanie przygotowanie dania z wykorzystaniem niektórych greckich produktów. Patronat nad […]