TARGI HoReCa 2018 ATENY z Klubem Szefów Kuchni Greckiej

Opublikowano Bez kategorii

 

hellas_travelBranch Office MAŁELOGO_klubo_szfow_Ateny

TARGI HoReCa ATENY z Klubem Szefów Kuchni Greckiej*

09.02-13.02.2018

 

DZIEŃ 1: Przelot do Aten. Transfer do tawerny na kolację. Przejazd do wybranego hotelu, zakwaterowanie.

DZIEŃ 2:  śniadanie w hotelu. Przejazd do zakładu produkcyjnego Kanaki, gdzie zapoznamy się z linią produkcyjną słynnego greckiego ciasta Filo i Kadaifi. Transfer na targi Ho.Re.Ca w hali Metropolitan Expo Athens. Prezentacja kuchni polskiej połączona z Live Cooking oraz degustacją. Każdy uczestnik zabierze ze sobą jeden lokalny produkt do zaprezentowania i degustacji na targach HoReCa. Czas wolny na podziwianie ekspozycji targowej. Przejazd do tawerny, obiadokolacja. Powrót do hotelu, czas wolny.

DZIEŃ 3: Proponowany wyjazd na wycieczkę fakultatywną. Całodzienny rejs na trzy wyspy Zatoki Sarońskiej: EGINA, POROS, HYDRA  rejs na Eginę, słynącą z gajów pistacjowych i świetnie zachowanej starożytnej świątyni Ateny Afai; przepłynięcie na Poros – maleńką, uroczą wysepkę u wybrzeży Peloponezu; ostatnią z przystani jest zjawiskowa Hydra z domami kapitanów z XVIII w., malowniczym portem o wspaniałej architekturze i… zakazem ruchu samochodowego. Jedynym dopuszczalnym środkiem lokomocji są tu osiołki. To ulubiony zakątek artystów i intelektualistów, poszukujących wytchnienia od gwaru Aten. Przejazd do tawerny na obiadokolację. Powrót do hotelu, czas wolny.

Koszt wycieczki: 80eur/os

DZIEŃ 4: Śniadanie. Zwiedzanie Aten. Wieczorem proponujemy Wieczór Grecki w historycznej części miasta. Słynie on z doskonałej zabawy, profesjonalnego pokazu tańców, żywej muzyki pokazującej wielokulturowość narodu greckiego.  Jest to doskonała okazja do zabawy w cieniu imponujących zabytków stanowiących duszę współczesnego miasta.

Koszt: 30eur/os

Wieczorem wspólna obiadokolacja, nocleg.

DZIEŃ 5: śniadanie, czas wolny. Możliwość dokonania zakupów. Transfer na lotnisko, wylot do Polski.

*Ramowy program może ulec zmianie, jednak wszystkie jego punkty zostaną zrealizowane.

Cena: 1647,00pln/os w pokoju dwuosobowym

Cena zawiera: przelot samolotem rejsowym Ryanair na trasie WMI- ATH-WMI tylko z bagażem podręcznym, zakwaterowanie w hotelu 4*- 4 noclegi ze śniadaniami, wszystkie transfery, ubezpieczenie KL/NNW

Cena nie zawiera: dodatkowego wyżywienia, napoi i świadczeń nie wymienionych w ofercie, biletów wstępu do zwiedzanych obiektów.

Podana cena opiera się na obowiązującej taryfie lotniczej, może uledz zmianie w chwili kiedy zmianie ulegnie taryfa lotnicza. W chwili potwierdzania rezerwacji prosimy o potwierdzenie ceny imprezy.

 

Zapraszam, Mistrz Kulinarny Teo Vafidis

 

Termin przyjmowania zgłoszeń – 30.11.2017

Zgłoszenia proszę kierować na adres – agent@hellastravel.pl

 

DSC00353DSC00186

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Athens, Greece - February 13, 2016: Aerial view of Athens at sunset with an illuminated Acropolis in the background. In foreground tourists and local people in Monastiraki Square. The clustered homes on the hill is known as Plaka.

 
Spodobał Ci się ten artykuł? Udostępnij...
PinterestFacebookTwitterStumbleUponRedditDeliciousDiggLinkedInShare by Email